keskiviikko 18. syyskuuta 2013

My way with art (2004 - 2013)

Sain hienon ehdotuksen kysely postaukseeni, joka muistutti että en tosiaan olekaan laittanut tätä tänne blogiin! Eli kysymys oli kuinka olen kehittynyt piirtäjänä, erilaisia vaiheita jne. Ja olenkin sellaisen tehnyt Deviantartin puolelle englanniksi. Tässä siis lähes sama suomeksi, hieman paremmilla selityksillä:

Piirsin kaikkea, millä tahansa ja mitä tahansa ja koko ajan. Piirsin paaaljon sarjakuvia, ja näihin aikoihin aloitin myös pidemmän sarjakuvaprojektini Villikoira Varjon. Villikoira Varjon päätyminen koirasarjakuvaksi ei ollut ollenkaan itsestään selvyys, sillä kokeilin vaikka mitä eläimiä sarjakuvahahmoiksi.
Piirsin lähinnä Paintilla sekä tottakai käsin, ja paljon paljon eläimiä ja omia mielikuvitus otuksia. Ja sitten löytyi koirat, joita tulikin piirrettyä seuraavat muutama vuosi... Piirsin koiria sarjakuvani ansiosta, sekä silloisten foorumipohjaisten koiraroolipelien. Piirsin todella paljon, lähinnä toisten ihmisten hahmoja sekä sarjakuvaani. Piirsin edelleen Paintilla, mutta olin tutustunut jo vähän kehittyneempiin ohjelmiin (Paint Shop Pro, Adobe Photoshop). Ainiin, piirsin edelleen tietokoneen hiirellä! Tänä vuonna sain ensimmäisen kynähiireni, (joka muuten on edelleen käytössä ja enkä parempaa ole löytänyt! Wacomin harmaa piirtopöytä, tykkään tästä todella paljon, sileä pinta ei tunnu kynän alla raapivalta niin kuin joissain uudemmissa Wacomeissa.) Harjoittelin kynähiiren käyttöä, joka ei ollutkaan ihan helppoa pitkän hiirellä piirtämisen jälkeen. Saatoin edelleen turvautua Painttiin. Mutta kuten kuvista näkyy, harjoittelin aina välillä Photoshopilla piirtämistä, ja kynähiirellä viivojen tekemistä. Piirsin edelleen paljon koiria. Kynähiiren käyttö alkoi pikku hiljaa sujumaan luontevammin, mutta edelleen, tykkäsin vanhasta tutusta Paintistakin. Piirsin vähän monipuolisemmin mutta ilmeisesti julkaisin netissä eniten koira aiheisia töitä. Photoshopin käyttö kehittyi koko ajan. kokeilin erilaisia väritystekniikoita, ja osasin hyödyntää layereita.


 Paint piirtely jäi taakse! Harjoittelin jälleen itsepäisesti väritystä Photoshopilla, katselin paljon tutoriaaleja, toisten piirustuksia, ja yritin oppia värittämään paremmin. Piirustukseni keskittyivät paljolti hahmoihin, en käyttänyt paljon aikaa "taustojen" tekemiseen tai niiden opetteluun. kaan. Harjoitteluni oli paljolti vain muutaman oikein yrityksellä tehdyn työn tekemistä, jonka jälkeen tein omalla tutulla tyylilläni enemmän: mustilla linearteilla ja melko yksinkertaisella varjostuksella.


 Tässä vaiheessa Photoshopin käyttö oli jo täysin tuttua, minulla ei vain ollut kärsivällisyyttä lähteä tekemään mitään sen monimutkaisempaa kuin mustien linearttien piirtämistä ja niiden sisustan värittämistä. Piirtäminen koneella oli kuitenkin luontevaa ja helppoa, pystyin piirtämään niin hahmon kuin hahmon ja eläimen kuin eläimen, ja jälki oli suht yksinkertaisen siistiä. Tein paljon paljon tilaustöitä tässä vaiheessa toisten hahmoista.


Tapahtui pieni käännekohta eteen päin, tuli halu oppia lisää ja halu toteuttaa töitä vähän eri tavalla. Toinen käännekohta oli halu oppia piirtämään ihmisiä! Niiden piirtäminen ei yksinkertaisesti ollut aikaisemmin innostanut, mutta nyt siihenkin tuli muutos. Pehmensin voimakkaita ääriviivoja, jolloin pääsin tekemään hieman maalauksellisempaa jälkeä. En myöskään enää vain piirtänyt yksittäisiä hahmoja leijumassa jollain taustalla, vaan halusin alkaa tekemään enemmän töitä joissa on ideaa, tunnelmaa, ja maailmaa hahmojen ympärillä.


Tänä vuonna piirsin itse asiassa varmaan kaikista vähiten. Pidin pitkiä taukoja piirtämättä ollenkaan, tein vain koulussa vaaditut tehtävät, ja jotkin muut "pakolliset" työt. Ilmeisesti hieman latasin itseäni kohti tulevaa, koska loppuvuodesta tapahtui todellinen kaikista suurin käännekohtani piirtämisessä.


 Ja se todellinen käännekohtani oli selvä; löysin intohimon. Löysin oikean asenteen piirtää, ja halusin tehdä sitä enemmän kuin koskaan. Halusin oppia, tulla paremmaksi, selvitin mitä haluaisin tehdä ammatikseni, ja piirsin aivan erilaisella asenteella kuin ennen. Halusin oppia luomaan entistä enemmän tunnelmaa ja tunnetta kuviini, ideaa, värien käyttöä, ja itsepäinen halu tulla paremmaksi. Tällaisella asenteella en ollut koskaan aiemmin piirtänyt.


Ja olen edelleen varma, että vain tuon edellisenä vuotena tapahtuneen käännekohdan ansiosta osaan piirtää sillä tavalla kuin nyt. En ole vielä läheskään perillä, vaan yritän edelleen oppia enemmän ja enemmän. Olen kuitenkin kehittynyt valojen käytössä, tarkkuudessa, kärsivällisyydessä, monipuolisuudessa, sekä tekemään piirustuksista kokonaisuuksia taustoja myöten.

Asioita mitä haluan vielä oppia: Syvyyden luonti, lisää monipuolista valojen käyttöä, väritystekniikoita, ja lisää ihmisten piirtämistä.

Jatkuu vuonna 2014!

< Read this in english >
____________________

Tässä vielä tänään piirtämäni kisu, joka on Karoopan hahmo


6 kommenttia:

 1. Jos multa kysytään niin mun mielestä sä oot ollu aina hyvä piirtämään noiden kuvien perusteella. :D Suloinen toi kisu >w<

  VastaaPoista
 2. Hei sinä!
  Jännittävää, päähäni pälkähti tänään ties monenko vuoden jälkeen että "hei, voisi käydä taas katsomassa Lintsun sivuja" - ja mitä löydänkään: portfoliosi ja tämän blogin!
  Täällä siis aktiivinen Villikoira Varjon lukija ja kotisivujesi seuraaja vuosilta 2007-2009 ^^ Jossain vaiheessa tipuin kelkasta kun et enää päivitellyt sivujasi juurikaan, ja sitten kait vain unohdin olemassaolosi.. mutta tässäpä sitä ollaan taas! Ja ihan mahtavaa törmätä ensimmäiseksi tällaiseen kehittyminen piirtämisessä -blogitekstiin! Woooouh, olet kehittynyt huimasti viiden vuoden takaisesta, voisipa samaa sanoa miusta :D Tai no, olenhan miekin kehittynyt, mutta siun piirroksesi ovat nykyisin jo ihan ammattilaistasoa ja ihan mielettömän hienoja o.o
  Ilo oli muistaa taas sinut vuosikausien jälkeen, jään tästedes seuraamaan tätä blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Tämäpä oli ilahduttava kommentti! :) Hauskaa kun vanhoja Varjo faneja löytää tiensä tänne~ Yksi ehkä eniten käytetyimmistä hakusanoista joilla ihmiset tänne löytää onkin "villikoira varjo" hehe. Mutta kivaa kun jäät seurailemaan, tervetuloa! :3 Laitoinkin juuri vähän aikaa sitten postauksen jossa kyselin lukijoiden toiveita, mitä he haluaisivat täällä nähdä, osa oli juuri vanhaan sarjakuvaani liittyviä. Eli vinkkinä jos näiden vuosien jälkeen on jotain mikä sinua kiinnostaisi minulta nähdä niin mm. sinne saa laittaa toivetta :)

   Poista
 3. Tiedän, että tämä on ikivanha postaus, jos nykyhetkeen verrataan, mutta törmäiltyäsi sivuillesi ja törmättyäni varsinkin tähän postaukseen, päätin rustata jonkinlaisen kommentin.

  Isiksen lisäksi sinä olet varmaan ollut eniten oma innoittajani mitä piirtämiseen tulee. En piirrä nykyään kauhean paljon ja varsinkin rope-harrastuksen loputtua on piirtäminen vähentynyt lähes olemattomiin. Mutta muistan jokaisen noista kuvista vuoteen 2009 asti, niitä on Colordogsin puolella tullut katseltua aika paljon. Vaikka Colori oli täynnä todella lahjakkaita ihmisiä joiden töitä tulee seurattua yhä nykyäänkin niin silti ylläpitäjänä sinä olit se, jota katsoin eniten ylöspäin. Jos katsoin mallia, ne olivat yleensä sinun tekemiäsi kuvia. :D Olin myös aivan tajuton Villikoira Varjo-fani ja luin sarjakuvaa säännöllisesti (myös alusta uudestaan) sen loppumiseen saakka.

  En itse osaa piirtää juuri muuta kuin koiria ja niitäkin puutteellisesti (lue, vain yhdestä suunnasta, sama asento jne), mutta silti siihen innoittajana olet toiminut sinä Isiksen Hopeanuoli-aiheisten kuvien lisäksi. On tosi mukavaa nähdä vanhempia kuvia ja huomata hymyilevänsä, kun mieleen tulee muistoja ja niitä ajatuksia mitä silloin päässä liikkui. Ihmisenä en koskaan pahemmin suhunkaan päässyt tutustumaan, mutta suuri esikuva olet silti ollut, ainakin taiteellisella puolella. Tykkään edelleen tosi paljon tyylistäsi ja kuvien katselu on ilo silmälle. Samoin kehityksen näkeminen tuntuu hyvältä, on mahtavaa nähdä kuinka omat idolit pääsee entistäkin pidemmälle tällä saralla ja ettei harrastus ole ainakaan loppunut.

  Colordogsissakin saattoi olla omat ongelmansa, etkä välttämättä aina ollut aktiivisin roolipelin suhteen, mutta nuoruusvuosina se oli minulle silti koti. Siellä tuli koettua paljon hyviä ja huonoja tunteita ja opittua paljon ja tutustuttua moneen ihmiseen. Ja tuli nähtyä uskomattomat määrät upeaa taidetta eri ikäisiltä ja eri tasoisilta ihmisiltä. Kiitos niistä vuosista. :D

  Pitkästä aikaa tuli halu PIIRTÄÄ. Kiitos Lintsu mahtavasta taiteestasi, jota olet tarjoillut meille jo useamman vuoden ajan. <3

  - Vanha colorilainen ja vannoutunut Villikoira Varjo-fani, sleepy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hei sinä! Et tiedäkään miten ilahduttavan kommentin päätit sitten rustata, Kiiitos! Ensinäkin, muistan kyllä nimesi Colorista. :) Toiseksi, on minullekin kehuista suurin kuulla ihmisistä jotka todella ovat seuranneet/tykänneet töistäni jo aikojen alusta saakka. Sellaiset seuraajat ovat minullekin todella arvokkaita ja rakkaita. Ja vieläpä jos olen onnistunut olemaan jotain enemmän kuin seurattava piirtäjä, innostanut tai mitä se onkaan, aivan mahtavaa .. niinniin kiva kuulla. :') Kuten olen Varjo aiheisissa merkinnöissä toitottanut, on vain niin kiva kuulla esim vanhoista Varjon faneista, ja jotka edelleen täällä ovat käymässä välillä.

   Ja Color! Color on itseasiassa mullakin käynyt ihan lähiaikoinakin mielessä. Vähän haikean nostalgisestikin. Sanoit että ropeilun jälkeen piirtäminen hiipui, ymmärrän, sillä se mitä olen itse vähän kaivannut colorista/roolipeleistä oli se piirtämishenkinen yhteisöllisyys. Oli samanhenkistä porukkaa ympärillä Paljon joiden kanssa piirtää, joille piirtää, joilta saada piirustuksia, ja vaikka mitä. Siinä ikävässä aloin noin 1,5 vuotta sitten käyttämään DeviantArttia aktiivisesti ja käytän edelleen, kun yritin jollain alkaa vähän paikkaamaan sitä yhteisöä jota ei enää ollutkaan, ja kun en missään ropessakaan ole ollut enää vuosikausiin, se harrastus jäi sinne nuoruuteen. :) kunhan tässä höpisen itsekin~ eli eipä mitään, se on vieläkin välillä jotenkin hassua käsittää että päätin eräänä päivänä pyöräyttää sellaisen paikan pystyyn ja miten iso asia se oli monille, minullekin. Senkin takia, niin vanhoista Varjo faneista niin myös vanhoista Colorilaisista on enemmän kuin tervetullutta kuulla~ nykyään tässä suuressa internetissä sitä tuntuu olevan niin hajallaan, tietenkin, kaikki ovat milloin milläkin sivustolla, eikä sillä yhdellä foorumilla niin kuin ennen vanhaan. :'D

   Mutta kiitos kiitos paljon pitkästä ihanasta kommentistasi! Ja mahtavaaa jos piirtämisinto syttyy! :)) Itsellänikin oli jossain vaiheessa todellinen tauko kuten tuossa aikajanajutussakin selitin. Mutta se tuli ehkä tarpeen, sillä nyt olen täydempänä piirtämisintoa ja halua enemmän kuin koskaan, joten jatkossakin tulen tänne taidetta tarjoamaan niin kauan kuin pihisen. Jo pitkään olen suunnitellut myös uuden (koira)sarjakuvan tekemistä. Eli saa nähdä mitä kaikkea tuleva tuo tullessaan!

   Kaikkea hyvää ja tervetuloa vain jatkossakin täällä käymään ~

   Poista