maanantai 10. helmikuuta 2014

Weekend drawings

Sain kuin sainkin itseni piirtämisen äärelle viikon talvilomani viimeisillä päivillä. Ja mitä vielä - sain työharjoittelussa vaihdettua piirtopöytäni kynään uuden terän ensimmäistä kertaa sitten ~10 vuoteen ! Eli niin kauan kuin tuo ensimmäinen jo vuosiavuosia vanha piirtopöytäni on käytössä ollut niin kynän terää ei ole tullut vaihdettua.. ehkä vaihtoteriä oli pakkauksen mukana joka on jo kauan sitten kadotettu tai voisiko olla että niin vanhassa mallissa ei vaihtoteriä edes olisi? Vanha teräni oli kulunut teräväksi kaltevaksi pieneksi nysäksi jonka juuri ja juuri sai enää ulos (vedetään esim pihdeillä itse terästä). Nyt on tilalla uusi pyöreän pehmeä pitkä terä, kyllä liukui! Käytän hopeanharmaata Wacomin piirtopöytää jonka sain lahjaksi oman arvion mukaan ainakin melkein kymmenen vuotta sitten. Työharjoittelussa sitä kuvailtiin mm. antiikkiseksi kun toin sen mukaan ensimmäisinä päivinä. Nyt työhuoneessani odottaa käyttöä varten joku paljon uudempi (Wacom intuos) jota en ole vielä päässyt kunnolla testaamaan.
Mutta täytyy sanoa, kokeiltuani Wacomin monia uudempia ja paljon uudempia piirtopöytiä, tykkään edelleen eniten vanhastani. Ennen kaikkea omani piirtopöydän pinta on miellyttävän "liukas", jostain syystä uusien kohdalla usein kynä+pöytä aiheuttaa kylmiäväreitä tuottavan raapivan tunteen JA kynissä saattaa olla todella häiritsevää epätarkkuutta. Tai toinen vaihtoehto on, että nämä uudemmat kokeilemani piirtopöydät ovat vain niin pahasti kulutettuja kovassa käytössä (koulussa).

Joka tapauksessa, koitan edelleen tasapainottaa piirtorytmiä takaisin raiteilleen, tässä luonnosvihon materiaalia + vilkaisu viikonloppuna aloitetusta työstä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti