maanantai 15. huhtikuuta 2013

Trust

Livahdin koulupiirtohommien välissä maalailemaan vähän omia juttujani. Pieni vilkaisuikkuna tässä. To be continued! Huomenna välikatselmus Koululaislehden kuvitusmateriaalien kanssa, eli niiden parissa menee vielä tämän kuun loppuun asti.


Ja hei lukijat ja muut blogini seuraajat! Ilahduttavaa ja motivoivaa nähdä että vierailette täällä :)

6 kommenttia:

 1. Tosi kiinnostavaa nähdä tällaisia keskeneräisiä ja kyllä näyttää komialta tuo tuleva kuva! ´w` Tiikerin ilme on tosi vaikuttavan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos paljon, ihana kuulla että muitakin viihdyttää keskeneräisten töiden katselu. Itse ainakin tykkään myös katsoa töiden vaiheita muilta taiteilijoilta! Kivaa kun kommentoit, toivottavasti pääsen jatkamaan tätä työtä pian. Tarkoituksena olisi saada tästä oikein väririkas työ~

   Poista
 2. Tottahan toki näitä mahtavia kuvia pitää tulla katsomaan ;)

  VastaaPoista
 3. Sellainen kaunis pieni kysymys että missä oot opiskellut/opiskelet? :D Miun on pitänyt monta kertaa hakea täällä Ikaalisissa tuohon Ikataan, mutta siellä vaaditaan enemmän tätä "traditionaalista" piirtopuolta ja lähes haukutaan maan rakoon, jos kaarrut enemmän digitaalisen taiteen puoleen. :< Uudessa Legendassa pari pelaajaa on opiskellut sellaisessa koulussa jossa on annettu mahdollisuus keskittyä enemmän digitaaliseen, mutta kumpikaan ei enää pelaa siellä enkä voi siis kysyä heiltä. :<

  Eli tiivistettynä, oletko opiskellut mitä alaa/jos graafista, niin tradi. vai digitaalista ja missä XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, kuulostaapa omituiselta vaatimukselta! Opiskelen siis tällä hetkellä Metropolian Ammattikorkeakoulussa graafista suunnittelua. Siellä oli mahdollista valita kolme linjaa joille ei mitään virallisia nimiä ole, mutta siis Digitaalinen, paino, ja 3D. (3D:lle oli kokonaan eri ennakkotehtävät ja pääsykokeet, en hakenut sinne)

   Mutta siis, ero Digitaalisen ja painetun linjan välillä ei suinkaan ole se että toisessa piirretään digitaalisesti ja toisessa traditionaalisesti! Linjaus ero perustuu lähinnä julkaisutapaan. Digitaalinen viestintä painottuu julkaisemiseen verkossa, nettisivuihin, liikkuva kuva jne. Ja painettu taas kaikkeen käsin kosketeltavaan julkaisuun kuten lehdet, kirjat, julisteet, tuotepakkaukset, kortit, jne!

   Eli kumpikaan linja ei ollenkaan sulje toista piirtämistapaa pois. Digit voivat piirtää tusseilla nettisivuille materiaalia, ja mikään ei estä piirtämästä digitaalisesti lehteen tulevaa kuvitusta.

   Itse olen tällä "Paino puolella", mutta linjojen välinen ero ei ole päätähuimaavan suuri. Ensimmäinen opiskeluvuosi oli molemmille sama, valmistumme molemmat graafisiksi suunnittelijoiksi, ja mikään ei estä valitsemasta vapaavalintaisia kursseja oman linjan ulkopuolelta. :) Ja tällä painopuolella millä olen, opiskelemme paljon Adobe Photoshopin ja Illustratorin käyttöä!

   Tulipas pitkä selostus, mutta toivottavasti selvensi hieman! Pääpointtina on se, että en opiskele erikseen millään nimenomaan Digitaalisella linjalla, mutta silti tuotan suurimman osan töistäni digitaalisesti.
   Aika ikävää jos joku koulu todella "suosii" toista tapaa enemmän!

   Poista